Hei, du må oppdatere nettleseren din for å kunne besøke oss.

Vurderingsprosess og klageadgang

Søknader til KLINBEFORSK skal vurderes etter kriterier som omfatter både vitenskapelig kvalitet og forventet nytteverdi. Prosessen består av to trinn, der skissesøknader til trinn 1 vurderes av en egen evalueringskomite, mens fullstendige søknader i trinn 2 også vurderes av eksterne fageksperter. Etter trinn 2 av søknadsprosessen, legges vurderingene fram for programstyret som sammenfatter en anbefaling om innstilling til støtte. Vedtak om tildeling skjer i møtet mellom de fire administrerende direktørene for RHFene.

Vurdering av søknader til KLINBEFORSK

Vurdering av skissesøknader (trinn 1):

Søknadsmalen fylles ut og sendes inn sammen med alle etterspurte vedlegg. Det er ikke anledning til å ettersende vedlegg etter søknadsfristen med mindre administrasjonen har bedt om ytterligere dokumentasjon. Dokumenter og nettsider det lenkes til i søknaden vil heller ikke være en del av vurderingen. 

Skisser for trinn 1 vurderes av en egen evalueringskomite med medlemmer oppnevnt av de fire regionale helseforetakene. I tillegg deltar representanter for de fire regionale brukerutvalgene i evalueringsprosessen. Vurderingskriterier for skissesøknadene kan finnes her.

Vurdering av fullstendige søknader (trinn 2):

Fullstendige søknader til KLINBEFORSK vurderes etter vitenskapelig kvalitet og forventet nytteverdi av internasjonale fageksperter. Utgangspunkt for kriteriesettet er etablert i fellesskap av de fire RHFene.     

Vurderingene legges fram for programstyret som sammenfatter en innstillingsliste med venteliste etter diskusjon i plenum. Listene legges fram i møtet mellom de fire administrerende direktørene for de regionale helseforetakene for vedtak om tildeling. 

Selv om AD-møtet fatter endelig vedtak om tildeling, vil ikke fagekspertenes rangering kunne endres uten videre av programstyret. Dette kan kun gjøres dersom innstillingslisten har en sterk tematisk skjevhet sett opp mot eksisterende prosjektportefølje. Det forutsettes at den faglige vurderingen legges til grunn for eventuelle endringer.

Listen over innvilgede prosjekter publiseres på programmets nettsider umiddelbart etter vedtak, og på samme tid vil prosjektlederne motta en e-post med informasjon om utfall for søknaden. Saksbehandlingsfeil i søknadsprosessene kan påklages

Vurderingskriteriene finner du her: Vurderingskriterier for KLINBEFORSK 

 

Klageadgang

Dersom du mener at vedtak om avvisning eller avslag på en søknad skyldes saksbehandlingsfeil, kan dette vedtaket påklages. Informasjonen nedenfor beskriver hvilke vedtak og typer feil som kan påklages, hvordan en klage kan fremmes, og hvordan denne vil bli behandlet.

Hva kan påklages?

Det er kun formelle saksbehandlingsfeil ved avvisning eller avslag av en søknad som kan påklages. Utøvelse av faglig skjønn ved vurdering av en søknad kan ikke påklages.

En søknad kan bli avvist, dvs. at den ikke går videre i søknadsbehandling og -vurdering, dersom det er påvist formelle feil og mangler ved søknaden i henhold til utlysningens innhold og kriterier. I slike tilfeller vil søker bli informert om avvisningen kort tid etter søknadsfrist. En søknad får avslag dersom den ikke når opp i konkurransen om forskningsmidler etter en faglig skjønnsvurdering etter gitte vurderingskriterier, og det er kun formelle saksbehandlingsfeil under vurderingsprosessen som kan påklages, ikke den faglige skjønnsvurderingen i seg selv.

 

Hvordan går man fram for å klage?

Prosjektleder må fremme en skriftlig klage gjennom søkerinstitusjon. Dette innebærer at klagen må være signert av forskningsledelsen ved søkerinstitusjonen.

Klagen skal være kortfattet og begrunnet.

Klagen sendes til postmottak@helse-sorost.no ved leder for programstyret med kopi til klinbeforsk@helse-sorost.no.

 

Fristen for å klage er tre uker etter mottak av avvisning eller avslag av søknaden. Fristen gjelder fra henholdsvis mottatt avvisningsbrev eller tilbakemelding fra vurderingskomiteen.

 

Sist oppdatert 25.06.2025